ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Οκτώ τραυματίες απο πυροβολισμούς σε εκδήλωση για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Φλόριντα: Οκτώ τραυματίες απο πυροβολισμούς σε εκδήλωση για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν πιθανότατα περισσότεροι του ενός (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι δέχθηκαν πυρά σε μια κατάμεστη εκδήλωση για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Φορτ Πιρς της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σεντ Λούσι.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χάος που ακολούθησε μετά τους πυροβολισμούς.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρτι στο πάρκο Ilous Ellis, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί γύρω στις 5:20 μ.μ (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, το χάος ξέσπασε λόγω «κάποιου είδους διαφωνίας».

«Καθώς ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, οι άνθρωποι έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής Μπράιαν Χέστερ και συνέχισε: «Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, επικρατούσε μαζικό χάος εκεί. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν ξαπλωμένοι πίσω από αυτοκίνητα, ξαπλωμένοι πίσω από οτιδήποτε μπορούσαν να ξαπλώσουν. Ήταν κάπως δύσκολο να πει κανείς ποιος ήταν θύμα και ποιος απλώς κρυβόταν σε εκείνο το σημείο».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν πιθανότατα περισσότεροι του ενός, ενώ δεν έχει κατονομαστεί κάποιος ως ύποπτος. Οι αρχές αναλύουν τον τόπο του εγκλήματος και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, είπε ο επικεφαλής αναπληρωτής.

Και τα οκτώ άτομα που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς ήταν ενήλικες, ενώ ένα από τα άτομα που τραυματίστηκαν μετά τα πυρά ήταν ανήλικο, είπε.

Δύο αστυνομικοί παρείχαν ασφάλεια για την εκδήλωση, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να δει τον δράστη ή τους δράστες. Είναι «ατυχές και λυπηρό που κατά τη διάρκεια μιας γιορτής για κάποιον που εκπροσωπούσε την ειρήνη και την ισότητα, μια διαφωνία κατέληξε σε χρήση όπλων και βίας για την επίλυση αυτής της διαφωνίας» κατέληξε ο Έστερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ