ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: «Μεσαιωνικά βασανιστήρια» υπέστη η Εύα Καϊλή, επιμένει ο Δημητρακόπουλος

Qatar Gate: «Μεσαιωνικά βασανιστήρια» υπέστη η Εύα Καϊλή, επιμένει ο Δημητρακόπουλος
Προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα, συντρίβοντας την Εύα Καϊλή ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τους λόγους για τους οποίους δεν άσκησε έφεση, εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ψυχαγωγική εκπομπή στο MEGA, το πρωί του Σαββάτου (21/1), ενώ έκανε εκ νέου λόγο για «μεσαιωνικά βασανιστήρια» που υπέστη η φερόμενη ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Qatar Gate.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος της πρώην ευρωβουλευτού ανέφερε πως δεν θέλησε να ασκήσει έφεση ώστε να αποφευχθεί μία αρνητική απόφαση από το Εφετείο και σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περάσουν ένα μήνυμα, συντρίβοντας την Εύα Καϊλή: Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής τάξεως. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά για ένα χρονικό διάστημα στο Βέλγιο θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, όχι ενοχής, γιατί για την κυρία Καϊλή δεν υπάρχουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή δηλώνοντας πως «η Εύα Καϊλή μου είπε «κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει». Ότι και να της κάνουν, ομολογία δεν πρόκειται να δώσει για κάτι που δεν έχει διαπράξει. Είμαστε στην κορύφωση του δράματος. Την βασάνισαν γιατί θέλουν να την λιώσουν.

Συμπλήρωσε δε, ότι «κάθεται για να απολογηθεί υποτίθεται και την επόμενη μέρα στην αστυνομία, για 16 ώρες σε ένα κελί που έκανε κρύο, της βγάζουν το παλτό και την αφήνουν με μία ζακέτα και αρνήθηκαν να της δώσουν κουβέρτα. Δεν την άφησαν να κοιμηθεί και το χειρότερο είναι ότι την προσβάλλαν σαν γυναίκα. Έρρεε το αίμα και δεν βρέθηκε μία γυναίκα να της δώσει ένα πανί να σταματήσει το αίμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ