ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Ελεύθερες η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι

Qatar Gate: Ελεύθερες η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι
H κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια AP Photo/Luca Bruno

Την απελευθέρωση της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, οι οποίες βρίσκονταν σε κάτ΄ οίκον περιορισμό για την υπόθεση Qatar Gate, αποφάσισε το Εφετείο της Μπρέσια.

Πρόκειται για συνέπεια της απόφασης της βελγικής εισαγγελίας να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους από την Ιταλία, αλλά, όπως φαίνεται, και της στενής συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

Με τη σημερινή απόφασή του το Εφετείο της Μπρέσια ακυρώνει την ετυμηγορία υπέρ της έκδοσης των δύο γυναικών στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η γυναίκα όσο και η κόρη του βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία, από την ημέρα που συνελλήφθηκαν, στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Το πρωί της Τρίτης (24/1), οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, να εκδοθεί η πελάτισσά τους στο Βέλγιο.

Σήμερα η ακρόαση των Φραντσέσκο Τζόρτζι και Φίγκα Ταλαμάνκα

Σήμερα θα λάβει χώρα η δεύτερη ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι και του Νίκολο Φίγκα-Ταλαμάνκα οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περίπου στις 10:45 ώρα Βρυξελλών έφτασαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, οι Πιερ Μονβίλ και Μπάρμπαρα Χουλεμπρόκ, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Το προδικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει εάν οι Τζόρτζι και Ταλαμάνκα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η συμφωνία Παντσέρι με τις Αρχές

Ο Παντσέρι, ο κύριος ύποπτος για το Qatar Gate, συνήψε συμφωνία με τους Βέλγους εισαγγελείς στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται γι' αυτόν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Υπέγραψε μια ομολογία με αντάλλαγμα την εν λόγω ποινή φυλάκισης, ένα πρόστιμο και την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπολογίζεται ότι η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Ο ίδιος συμφώνησε να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της.

Η συμφωνία συνήφθη αφού ο δικηγόρος του δήλωσε πως τα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων διεξάγονται έρευνες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Παντσέρι είχε δώσει στον επίσης ύποπτο Βέλγιο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα 120.000 ως 140.000 ευρώ.

Συνελήφθη η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθη στο Μιλάνο και η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που εκδόθηκε από τους Βέλγους εισαγγελείς.

Σε βάρος της εν λόγω γυναίκας, η οποία ονομάζεται Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων.

Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ