ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Επαναφέρει τη βίζα στους Ιάπωνες και «φλερτάρει» με διπλωματική διένεξη

Κίνα: Επαναφέρει τη βίζα στους Ιάπωνες και «φλερτάρει» με διπλωματική διένεξη
Η Κίνα έχει επίσης αναστείλει την έκδοση βίζας για τους πολίτες της Νότιας Κορέας έπειτα από παρόμοια υγειονομικά μέτρα που έλαβε η Σεούλ AP/Mark Schiefelbein

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη διακοπή της έκδοσης βίζας για τους Ιάπωνες, η Κίνα ανακοίνωσε πως παύει την ενέργεια αυτή, με κίνδυνο να προκαλέσει διπλωματική διένεξη.

Η Κίνα σταμάτησε την έκδοση βίζας για τους Ιάπωνες στις 10 Ιανουαρίου σε αντίποινα για την σκλήρυνση από την Ιαπωνία των κανονισμών εισόδου για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 βρισκόταν σε έξαρση.

Η Ιαπωνία κατέστησε υποχρεωτικό το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, πριν από την αναχώρησή τους και κατά την άφιξή τους. Το Πεκίνο είχε χαρακτηρίσει «μεροληπτική» αυτήν την αξίωση από την Ιαπωνία, η οποία εξακολουθεί σήμερα να βρίσκεται σε ισχύ.

«Από σήμερα η πρεσβεία και τα γραφεία του γενικού προξενείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα ξαναρχίσουν να εκδίδουν συνήθεις θεωρήσεις εισόδου για τους Ιάπωνες πολίτες», ανακοίνωσε η κινεζική πρεσβεία χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω στον ιστότοπό της.

Η Κίνα έχει επίσης αναστείλει την έκδοση βίζας για τους πολίτες της Νότιας Κορέας έπειτα από παρόμοια υγειονομικά μέτρα που έλαβε η Σεούλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία απόφαση για επανάληψη της έκδοσής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ