Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται προμήθειες και νέα όπλα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια «πολύ σκληρή» κατάσταση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ και χρειάζεται να έχει ταχύτερα προμήθειες όπλων και νέους τύπους όπλων για να αντέξει τις ρωσικές επιθέσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Μπαχμούτ, Βούλενταρ και άλλοι τομείς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ υπάρχουν συνεχείς ρωσικές επιθέσεις», είπε ο Ζελένσκι στη νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία.
«Η Ρωσία θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να εξαντλήσει τις δυνάμεις μας. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τον χρόνο όπλο μας. Πρέπει να επιταχύνουμε τα γεγονότα, να επιταχύνουμε τις προμήθειες και να ανοίξουμε νέες επιλογές όπλων για την Ουκρανία».
Κατά επιστροφής της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι το να επιτραπεί στη Ρωσία να διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 ισοδυναμεί με ένδειξη ότι «η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή».
«Οι προσπάθειες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επαναφέρει τους Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι προσπάθειες για να πει σε όλο τον κόσμο ότι η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή», δήλωσε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να «χρησιμοποιήσει (τους Αγώνες) ή οποιοδήποτε άλλο αθλητικό γεγονός ως προπαγάνδα για την επιθετικότητά της ή τον κρατικό σοβινισμό της».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη Χερσώνα
Σκληρή επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για το πόρισμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες για συγκάλυψη και «πλυντήριο ευθυνών»
07:50
Τροχαίο δυστύχημα στον Πέραμα: Νεκρός 26χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση μηχανών - Τραυματίστηκε 29χρονος
07:45
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ένας πόλεμος… τελεσιγραφότατος
07:45
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα του Κηφισού - Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
07:40