ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πολυμέτωπη επίθεση στην Ουκρανία σχεδιάζει η Ρωσία

Νέα πολυμέτωπη επίθεση στην Ουκρανία σχεδιάζει η Ρωσία
Η Ρωσία φαίνεται πως συνεχίζει να προμηθεύεται drones και πυραυλικά συστήματα από το Ιράν προκειμένου να χτυπήσει μαζικά τα Ουκρανικά εδάφη AP/Libkos

Η Ρωσία φαίνεται πως ετοιμάζει νέα πολυμέτωπη επίθεση στην Ουκρανία σύμφωνα με τα στοιχεία και τις δηλώσεις ανώτατων στρατιωτικών στελεχών του Κιέβου.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξέι Ντανίλοβ, δήλωσε στο Sky News πως με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Ουκρανοί οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να χτυπήσουν ξανά, όπως και έναν χρόνο πριν από διαφορετικά σημεία παράλληλα και μάλιστα χωρίς να προχωρήσουν σε ενίσχυση των δυνάμεών τους στο Ντονμπάς όπου σήμερα μαίνονται οι σκληρότερες μάχες από την αρχή του πολέμου.

Σύμφωνα με τον Ντανίλοφ οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν στοιχεία για πολλές και σημαντικές κινήσεις του ρωσικού στόλου στην Μαύρη θάλασσα σημάδι πως η Ρωσία θέλει να επαναλάβει κάποιο στρατιωτικό σχέδιο στα νότια της Ουκρανίας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Χερσώνας την οποία και απώλεσε πριν από λίγους μήνες.

Επίσης μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και στα Βόρεια σύνορα της Ουκρανίας με την Λευκορωσία στα οποία μεγάλος αριθμός ρωσικών δυνάμεων συνεχίζει για ακόμη μία εβδομάδα τις κοινές ασκήσεις με τις Λευκορωσικές ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά και αέρα.

Ο Ντανίλοβ σημειώνει πως το Κίεβο επέμενε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στην αποστολή αρμάτων μάχης καθώς είχε εδώ και περίπου δύο μήνες πληροφόρηση για την στρατηγική «επανάληψης της 24ης Φεβρουαρίου» σε μία ύστατη προσπάθεια, όπως σημειώνει ο ίδιος, του Πούτιν να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε και απέτυχε έναν χρόνο πριν.

Σε κάθε περίπτωση με την συμφωνία Γερμανίας και ΗΠΑ για αποστολή Leopard και Abrams στο Κίεβο αυτό που σήμερα ζητά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι περισσότερα όπλα για την άμυνα από αέρος καθώς η Ρωσία φαίνεται πως συνεχίζει να προμηθεύεται drones και πυραυλικά συστήματα από το Ιράν προκειμένου να χτυπήσει μαζικά τα Ουκρανικά εδάφη.

Αναφορικά με τον χρόνο που πιστεύουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα πλήξουν και πάλι από διαφορετικές κατευθύνσεις την Ουκρανία, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αρκέστηκε να απαντήσει: «μπορεί και σε τρεις εβδομάδες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ