ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έρευνα του FBI στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Έρευνα του FBI στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν
Ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπαϊντεν δήλωσε ότι «υποστηρίζουν και διευκολύνουν πλήρως» την έρευνα του FBI AP Photo / Susan Walsh

Το FBI διενεργεί έρευνα στο σπίτι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ, την Τετάρτη (1/2), στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν βρεθεί στο σπίτι του τις προηγούμενες ημέρες.

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρέχομποθ του Ντέλαγουερ», έγραψε σε δήλωσή του ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ.

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτή η ενέργεια χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», πρόσθεσε ο Μπάουερ.

«Η αναζήτηση σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα στην ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας», κατέληξε σύμφωνα με το CNNi.

Η έρευνα αυτή στο Ρέχομποθ είναι η τρίτη κατά σειρά κατά την οποία ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαξαν σε ακίνητα του αμερικανού προέδρου για να αναζητήσουν απόρρητο υλικό.

Στις 20 Ιανουαρίου το FBI ερεύνησε το σπίτι του Μπάιντεν στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακαλύπτοντας απόρρητα έγγραφα.

Το FBI ερεύνησε επίσης το γραφείο που χρησιμοποιούσε ο Τζο Μπάιντεν ότι ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον στα μέσα Νοεμβρίου, όπου ανακαλύφθηκαν 10 διαβαθμισμένα έγγραφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ