ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Άνδρας ομολόγησε ότι προσπάθησε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Βρετανία: Άνδρας ομολόγησε ότι προσπάθησε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ
«Είμαι εδώ για να σκοτώσω τη βασίλισσα», φέρεται να είπε σε αξιωματικό της αστυνομίας, προτού συλληφθεί AP

Ο Βρετανός που είχε συλληφθεί για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της Βασίλισσας Ελισάβετ τα Χριστούγεννα του 2021, ομολόγησε την ενοχή του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, 21 ετών, σε ακρόαση στο δικαστήριο Old Bailey του Λονδίνου την Παρασκευή αποδέχθηκε τρεις κατηγορίες που τον βαρύνουν συμπεριλαμβανομένης της προδοσίας και της κατοχής επιθετικού όπλου.

Ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί την ενοχή του αμέσως μετά τη σύλληψή του στους χώρους του κάστρου στα δυτικά του Λονδίνου την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021.

Συγκεκριμένα, δύο αξιωματικοί στις 8:10 π.μ. στις 25 Δεκεμβρίου 2021 είχαν εντοπίσει τον Τσάιλ μέσα στους χώρους του Κάστρου Ουίνσδορ, όπου διέμενε η βασίλισσα.

Είχε μια βαλλίστρα «έτοιμη να πυροβολήσει», ενώ είπε σε έναν αξιωματικό προστασίας της αστυνομίας, «Είμαι εδώ για να σκοτώσω τη βασίλισσα», προτού συλληφθεί, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA Media.

Μάλιστα, φέρεται ότι έστειλε ένα βίντεο σε περίπου 20 άτομα ισχυρισζόμενος «ότι επρόκειτο να επιχειρήσει να δολοφονήσει τη βασίλισσα».

Ο Τσάιλ, εμφανίστηκε στη δίκη μέσω σύνδεσης βίντεο από το ψυχιατρικό νοσοκομείο υψίστης ασφαλείας του Broadmoor, όπου κρατείται.

Κατηγορήθηκε για τα αδικήματα στις 2 Αυγούστου 2022 και πρόκειται να καταδικαστεί στο Old Bailey στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τη δήλωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Ρίτσαρντ Σμιθ, δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ