ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ - «Όλη η Ουκρανία θα καεί» αν σταλούν όπλα

Μεντβέντεφ: Απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ - «Όλη η Ουκρανία θα καεί» αν σταλούν όπλα
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το μόνο που θα προκαλέσουν θα είναι περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων AP/Ekaterina Shtukina

Νέα απειλή κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρώην ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφαναφέρωντας πως αν εφοδιάσουν την Ουκρανία με πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα «θα την κάψουν».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το μόνο που θα προκαλέσουν θα είναι περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία υπό το εύρος του ρωσικού πυρηνικού δόγματος.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», σύμφωνα με τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μεντβέντεφ σε μία γραπτή συνέντευξή του προς τη δημοσιογράφο Ναντάνα Φρίντρικσον.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μεντβέντεφ, που ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους Ρώσους αξιωματούχους που εκφράζει τις πιο επιθετικές πολεμικές βλέψεις κατά της Δύσης, αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.

«Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο», απάντησε ο Μεντβέντεφ σε σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε η Φρίντρικσον στο προφίλ της στην υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram.

«Μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν και είναι αρκετοί, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο Καπιτώλιο μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας .

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί η Ουκρανία, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικής αξίας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ