ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πανηγυρισμοί Σοϊγκού για «επιτυχή ρωσική επίθεση» - Τι είπε για το ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Πανηγυρισμοί Σοϊγκού για «επιτυχή ρωσική επίθεση» - Τι είπε για το ΝΑΤΟ
Το Κίεβο περιμένει μια μεγάλης έκτασης ρωσική επίθεση και ζητάει από τη Δύση να αυξήσει και να επιταχύνει τη στρατιωτική βοήθειά της Russian Defense Ministry Press Service

Η Ρωσία σήμερα, Τρίτη (7/2) χαρακτηρίζει «επιτυχή» την πρόσφατη επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία, τη στιγμή που το Κίεβο περιμένει μια μεγάλης έκτασης ρωσική επίθεση και ζητάει από τη Δύση να αυξήσει και να επιταχύνει τη στρατιωτική βοήθειά της.

«Αυτή τη στιγμή, οι μάχες εξελίσσονται με επιτυχία στις ζώνες» του Μπαχμούτ και του Βουγλεντάρ, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος μιας συνεδρίασης με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και του υπουργείου του.

Ο Σοϊγκού επικαλέσθηκε την πρόσφατη κατάληψη επτά τοποθεσιών στο Σολεντάρ, πόλη γειτονική του Μπαχμούτ απ' όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν τον Ιανουάριο.

Ο Σοϊγκού προειδοποίησε εξάλλου τη Δύση να μην αυξήσει τη βοήθειά της προς την Ουκρανία, επειδή κάτι τέτοιο θα μπορούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να οδηγήσει «σε απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης» της σύγκρουσης.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Για να το κάνουν αυτό, έχουν αρχίσει να προμηθεύουν με βαριά επιθετικά όπλα την Ουκρανία και να την καλούν ανοιχτά να καταλάβει τα εδάφη μας. Στην πραγματικότητα, τέτοια βήματα παρασύρουν χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης», υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ