ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: 8000 διασωθέντες από τα συντρίμμια – 50.000 κλίνες για τους άστεγους

Σεισμός Τουρκία: 8000 διασωθέντες από τα συντρίμμια – 50.000 κλίνες για τους άστεγους
Οι τουρκικές Αρχές, έχουν επιτάξει όλα τα ξενοδοχεία της Αττάλειας και 50.000 κλίνες είναι από σήμερα διαθέσιμες στους πληγέντες AP Photo / Francisco Seco

Η κατάσταση για όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων που έχουν καταρρεύσει σε δέκα επαρχίες της Τουρκίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με τα σωστικά συνεργεία από κάθε γωνιά του πλανήτη να δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν ζωντανούς κάτω από τα χαλάσματα.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από τα χαλάσματα και έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία οι περισσότεροι σε κρίσιμη κατάσταση. Με τις καιρικές συνθήκες να είναι δύσκολες στην περιοχή με πολύ κρύο και χιόνι ζήτημα παραμένει το που θα στεγαστούν όσοι επέζησαν το χτύπημα του σεισμού αλλά μέσα σε μία στιγμή έχουν χάσει τα πάντα.

Η Τουρκική Προεδρία ανακοίνωσε πως έχει επιτάξει όλα τα ξενοδοχεία της Αττάλειας και 50.000 κλίνες είναι από σήμερα διαθέσιμες στους πληγέντες που θα μεταφερθούν στο σημείο από τις τουρκικές αρχές.

Επίσης από τις πρώτες ώρες της καταστροφής ο τουρκικός στρατός έχει στείλει στην περιοχή 54.000 στρατιωτικές σκηνές στις οποίες έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 100.000 κρεβάτια.

Περισσότεροι από 53.000 διασώστες και εθελοντές εργάζονται σε 24ωρη βάση σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Υπογραμμίζεται πως λόγω των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην περιοχή η Τουρκία έχει δεσμεύσει 2 τηεπικοινωνιακούς δορυφόρους για τις ανάγκες των πληγέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ