ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Με απελάσεις Αμερικανών διπλωματών απειλεί η Μόσχα

Ρωσία: Με απελάσεις Αμερικανών διπλωματών απειλεί η Μόσχα
Επίσημη διπλωματική νότα επιδόθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα unsplash

Να σταματήσει να διαδίδει «ψευδείς ειδήσεις» για την «στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία κάλεσε η Ρωσία  τις ΗΠΑ, απειλώντας να απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες.

Όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια ανώτερη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μια επίσημη διπλωματική νότα επιδόθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, στην οποία διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι Αμερικανοί διπλωμάτες που συμμετέχουν σε αυτό που αποκάλεσε «ανατρεπτικές δραστηριότητες» θα απελαθούν.

Η Λιν Τρέισι, η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα, έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα τον περασμένο μήνα.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία χαρακτήρισε «επιτυχή» την πρόσφατη επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία, τη στιγμή που το Κίεβο περιμένει μια μεγάλης έκτασης ρωσική επίθεση και ζητάει από τη Δύση να αυξήσει και να επιταχύνει τη στρατιωτική βοήθειά της.

«Αυτή τη στιγμή, οι μάχες εξελίσσονται με επιτυχία στις ζώνες» του Μπαχμούτ και του Βουγλεντάρ, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος μιας συνεδρίασης με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και του υπουργείου του.

Ο Σοϊγκού επικαλέσθηκε την πρόσφατη κατάληψη επτά τοποθεσιών στο Σολεντάρ, πόλη γειτονική του Μπαχμούτ απ' όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν τον Ιανουάριο.

Ο Σοϊγκού προειδοποίησε εξάλλου τη Δύση να μην αυξήσει τη βοήθειά της προς την Ουκρανία, επειδή κάτι τέτοιο θα μπορούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να οδηγήσει «σε απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης» της σύγκρουσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ