ΚΟΣΜΟΣ

Ανώνυμος δωρητής χάρισε 30 εκατ. δολάρια για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Ανώνυμος δωρητής χάρισε 30 εκατ. δολάρια για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία
Την κίνηση του Πακιστανού επιχειρηματία έσπευσε να εκθειάσει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με ανάρτησή του στο Twitter, δηλώνοντας «βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα» AP PHOTO

Η τραγωδία του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία ξύπνησε τα αλτρουϊστικά αισθήματα ενός κατοίκου των ΗΠΑ, με καταγωγή από το Πακιστάν, ο οποίος δώρισε 30 εκατ. δολάρια για τους σεισμόπληκτους στις δύο χώρες.

Την κίνηση του Πακιστανού επιχειρηματία έσπευσε να εκθειάσει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με ανάρτησή του στο Twitter, δηλώνοντας «βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα» που έδωσε ο άγνωστος συμπατριώτης του, ο οποίος πήγε στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον για να κάνει τη δωρεά του υπέρ των σεισμοπαθών.

Σε βίντεο στο Twitter, ο δημοσιογράφος Γιουσούφ Ερίμ, του τουρκικού κρατικού δικτύου TRT, επαίνεσε τον ανώνυμο δωρητή, σημειώνοντας: Ένας Πακιστανός επιχειρηματίας πήγε στην τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ και δώρισε ανώνυμα 30 εκατ. δολάρια. Δεν ξέρουμε ποιος είναι. Η ταυτότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί».

Την ανώνυμη δωρεά επιβεβαίωσε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Μουράτ Μερτζάν. Η δωρεά έγινε μετά την έκκληση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) για 77 εκατ. δολάρια, που θα διατεθούν για τη διανομή τουλάχιστον 590.000 μερίδων φαγητού σε σεισμόπληκτους στην Τουρκία και 284.000 στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ