ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Ο δικηγόρος του βομβιστή του Παρισιού αναλαμβάνει την Εύα Καϊλή

Qatar Gate: Ο δικηγόρος του βομβιστή του Παρισιού αναλαμβάνει την Εύα Καϊλή
Ο «δικηγόρος του διαβόλου» αναλαμβάνει επικεφαλής της υπεράσπιση της πρώην ευρωβουλευτού AP / Francois Lenoir

Ο δικηγόρος του βομβιστή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι το 2015, Σβέν Μαρί αναλαμβάνει ως συνήγορος υπεράσπισης της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο Qatar Gate, πρώην ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του POLITICO. 

Ειδικότερα, ο Μαρί έγινε πλέον γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Ο Σβεν Μαρί αποτελεί έναν από τους πιο επιφανείς δικηγόρους στο Βέλγιο και σύμφωνα με το POLITICO θα αναλάβει την υπόθεση από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι σήμερα την Εύα Καϊλή.

Τη δήλωση αυτή επιβεβαίωσε με τη σειρά του και ο κ. Ριζόπουλος, ενημερώνοντας το ίδιο μέσο πως δεν θα είναι επικεφαλής της υπεράσπισης της πρών ευρωβουλευτού.

Σημειώνεται ότι, ο Μαρί έχει εκπροσωπήσει πολλούς δημοφιλείς πελάτες, όμως έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του βομβιστή, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμντεσλάμ είναι ο μόνος επιζών από την τρομοκρατική ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή.

Ωστόσο, ακόμα και πριν αναλάβει την υπόθεση αυτή, τον αποκαλούσαν δικηγόρο του διαβόλου καθώς είχε αναλάβει πελάτες όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς για τον ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ