ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ισόβια για τον δράστη της σφαγής σε σουπερμάρκετ του Μπάφαλο

ΗΠΑ: Ισόβια για τον δράστη της σφαγής σε σουπερμάρκετ του Μπάφαλο
Καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και με ρατσιστικά κίνητρα των 10 Αφροαμερικανών AP / Derek Gee/The Buffalo News

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για ανθρωποκτονία με ρατσιστικά κίνητρα καταδικάστηκε την Τετάρτη (15/2) ο 19χρονος, Πέιτον Τζέντρον, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε δέκα Αφροαμερικανούς στις 14 Μαίου 2022, ανοίγοντας πυρ με ημιαυτόματο τύπου AR-15 σε σουπερμάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Σε βάρος του Πέιτον Τζέντρον έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο και εφόσον καταδικαστεί μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώξει την επιβολή της.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τζέντρον μετέδιδε απευθείας σε διαδικτυακή πλατφόρμα την επίθεσή του, έχοντας νωρίτερα αναλύσει τα σχέδιά του σε «μανιφέστο» στο οποίο εξηγούσε ότι εμπνεύστηκε από προηγούμενες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

Συγγενείς των θυμάτων αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της ρατσιστικής επίθεσηςAP Photo/Matt Rourke

Επέλεξε το συγκεκριμένο σουπερμάρκετ στο Μπάφαλο, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το σπίτι του, επειδή σε εκείνη την περιοχή ζουν πολλοί Αφροαμερικανοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ