ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απαγόρευση απολύσεων σε 10 πόλεις μετά τους φονικούς σεισμούς

Τουρκία: Απαγόρευση απολύσεων σε 10 πόλεις μετά τους φονικούς σεισμούς
Η τουρκική κυβέρνηση θα καλύψει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μέτρα για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων των φονικών σεισμών ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Η τουρκική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή προσωρινό σχέδιο στήριξης των μισθών ενώ απαγορεύτηκαν οι απολύσεις σε 10 πόλεις.

Οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων «έπαθαν μέτριες ή σοβαρές ζημιές» από τον σεισμό, θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση για να καλύψουν μέρος των μισθών των εργαζομένων τους, το ωράριο εργασίας των οποίων έχει μειωθεί, ανακοινώθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επίσης απαγορεύονται οι απολύσεις σε 10 περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, στις οποίες έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από τον χειρότερο σεισμό που έχει καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας επέβαλε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 7 Φεβρουαρίου, έπειτα από αίτημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ