ΗΠΑ: Επτά τραυματίες από πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια - Μεταξύ αυτών και παιδιά
Ανανεώθηκε:
Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδί δύο ετών, η μητέρα του και τέσσερις έφηβοι, τραυματίστηκαν από σφαίρες στη γωνιά δρόμου της Φιλαδέλφειας στην Πενσιλβάνια, δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής μεγαλούπολης χθες Πέμπτη (24/2).
Το θύμα που τραυματίστηκε πιο σοβαρά είναι έφηβος που εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε η Ντανιέλ Άουτλο.
Τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά χθες το απόγευμα, λίγο πριν από τις 18:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), μερικές εκατοντάδες μέτρα από πρωτοβάθμιο σχολείο, είπε η κυρία Άουτλο, διευκρινίζοντας πως το επεισόδιο δεν άρχισε εκεί.
«Καθώς είμαι γονιός η ίδια καταλαβαίνω τον φόβο του κόσμου», είπε η αρχηγός της αστυνομίας στη Φιλαδέλφεια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιος άνοιξε πυρ, ή για ποιο λόγο.
Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.
Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους· ένας στους τρεις ενηλίκους διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο κι ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο.
Συνέπεια της εξάπλωσής τους είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας των όπλων σε ετήσια βάση (κυμαίνεται από 40.000 ως 50.000, οι μισοί είναι αυτοκτονίες), που δεν χωράει σύγκριση με τους δείκτες σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τζιλ Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θέλουν να συνομιλούν με τις αφρικανικές χώρες ως ίσοι έναντι ίσων
SPONSORED
Επίδειξη δύναμης από την Ουκρανία με μπαράζ επιθέσεων μετά το «όχι» του Πούτιν σε συνομιλίες
15:48
Από δίψα πέθαναν τουλάχιστον 49 άνθρωποι μετά από βλάβη φορτηγού στην έρημο του Νίγηρα
15:37
Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα στηρίζει τα νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
15:25
Κύκλωμα έκλεβε μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από αιολικά πάρκα σε Αττική και Εύβοια
15:12