Μεντβέντεφ: Η στρατιωτική ενίσχυση στο Κίεβο εγείρει κίνδυνο παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής
Ανανεώθηκε:
Επαναλαμβάνει τις απειλές του ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέροντας σε νέα σχόλιά του πως η συνεχιζόμενη προμήθεια όπλων στο Κίεβο από τη Δύση εγείρει τον κίνδυνο παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής.
Αναλυτικότερα, η ρητορική του συμμάχου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, περί «αποκάλυψης» εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να αποτραπεί η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου από το να εμπλακούν ακόμα περισσότερο στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο, με τη Μόσχα να έχει υποστεί ήττες στα πεδία των μαχών.
Τα νεότερα σχόλια του Μεντβέντεφ, που είναι αντιπρόεδρος στο πανίσχυρο συμβούλιο ασφαλείας του Πούτιν, έρχονται σε συνέχεια της πυρηνικής απειλής του Ρώσου προέδρου την περασμένη εβδομάδα και των χθεσινών του δηλώσεων που περιγράφουν την αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση ως υπαρξιακή μάχη για την επιβίωση της Ρωσίας και του ρωσικού λαού.
«Φυσικά, η εισροή όπλων μπορεί να συνεχιστεί... και να αποτρέψει την όποια πιθανότητα αναβίωσης των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia.
«Οι εχθροί μας κάνουν ακριβώς αυτό, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι στόχοι τους θα οδηγήσουν οπωσδήποτε σε απόλυτο φιάσκο. Απώλειες για όλους. Κατάρρευση. Αποκάλυψη. Όπου ξεχνάς για αιώνες την προηγούμενη ζωή σου ωσότου τα ερείπια πάψουν να εκπέμπουν ραδιενέργεια».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία - Απειλές Μεντβέντεφ: Έτοιμη η Ρωσία να φθάσει μέχρι «τα σύνορα της Πολωνίας»
Μεντβέντεφ: Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, ο πόλεμος θα τελειώσει
Πότε ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων - Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις
01:00
Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση του επιδόματος παιδιού - Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
00:30
Συναγερμός για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια λυκείου στα Χανιά
23:59
Βουλγαρία: Η Σόφια υποδέχεται την πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70
23:55