ΚΟΣΜΟΣ

Το ταξίδι με τη Lufthansa που οδήγησε στο νοσοκομείο 7 επιβάτες

Το ταξίδι με τη Lufthansa που οδήγησε στο νοσοκομείο 7 επιβάτες
Το αεροσκάφος άρχισε να έχει αναταράξεις, ενώ πετούσε σε ύψος 37.000 ποδιών AP Photo/Michael Probst

Έντονες αναταράξεις σε πτήση της Lufthansa με προορισμό τη Γερμανία από το Τέξας, την Τετάρτη (1/3) έμελλε να προκαλέσουν τον τραυματισμό 7 επιβατών.

Ειδικότερα, το αεροσκάφος Airbus 330 της Lufthansa που ξεκίνησε την πτήση του από το Όστιν του Τέξας με προορισμό τη Φρανκφούρτη, το οποίο εκτελούσε την πτήση 469, περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωση του, άρχισε να έχει αναταράξεις, ενώ πετούσε σε ύψος 37.000 ποδιών, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. «Την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το δείπνο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά», δήλωσε επιβάτης.

Το αεροπλάνο έκανε «ελεύθερη πτώση», με αποτέλεσμα αρκετοί να πεταχτούν από το κάθισμά τους και δίσκοι με τρόφιμα να εκτοξευθούν στην οροφή του Airbus. Επτά άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, ανακοίνωσαν οι αρχές, χωρίς να διευκρινίζεται το είδος της βοήθειας που έλαβαν ή πόσο σοβαροί ήταν οι τραυματισμοί τους.

«Αυτές ήταν οι λεγόμενες «αναταράξεις καθαρού αέρα», οι οποίες μπορούν να συμβούν χωρίς ορατά καιρικά φαινόμενα και προηγούμενη προειδοποίηση. Αεροσυνοδοί που είχαν εκπαιδευτεί γι’ αυτές τις περιπτώσεις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες επιβάτες μέσα στο αεροσκάφος», αποκάλυψε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους μετά την μεγάλη αυτή περιπέτεια προχώρησαν σε αναγκαστική προσγείωση στην Ουάσιγκτον. Στις 21:12 (τοπική ώρα) το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ