ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 5 νεκροί από ανταλλαγή πυρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τουλάχιστον 5 νεκροί από ανταλλαγή πυρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο AP Photo/Sergei Grit (ΑΡΧΕΙΟ)

Ανταλλαγές πυρών στην πολύπαθη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, την Κυριακή (5/3) προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό επιπλέον ενός.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την ίδια ημέρα οι αρμενικές αρχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ καταγγέλλουν ότι, ομάδα «σαμποτέρ» του αζερικού στρατού άνοιξε πυρ ενάντια σε αυτοκίνητο της αστυνομίας της αρμενικής διοίκησης.

Νωρίτερα, πρόσθεσε πως «τρεις υπάλληλοι της αστυνομίας σκοτώθηκαν», διευκρινίζοντας ότι ένας ακόμη τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε αυτή την εκδοχή, αναφέροντας ότι υπήρξαν ανταλλαγές πυρών μετά την προσπάθεια να ελεχθούν οχήματα που φέρεται να μετέφεραν όπλα από την Αρμενία προς την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ που τελεί υπό τον έλεγχο του Μπακού.

«Άνοιξαν πυρ εναντίον Αζέρων στρατιωτών, η ανταλλαγή πυρών προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες και στις δύο πλευρές», ανέφερε το υπουργείο χωρίς να αναφέρει τις απώλειες.

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι το συμβάν έλαβε χώρα σε έναν δρόμο που συνδέει την κοινότητα Λισαγκόρ (Τούρτσου στα αζερικά) με το Στεπάνακερτ, την πρωτεύουσα των Αρμένιων αυτονομιστών.

Απαντώντας οι αρμενικές αρχές χαρακτήρισαν «παράλογες» τις εξηγήσεις του Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τη φερόμενη μεταφορά όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ