ΚΟΣΜΟΣ

Αμβούργο: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού που σκότωσε οκτώ ανθρώπους

Αμβούργο: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού που σκότωσε οκτώ ανθρώπους
Πρόσφατα υπήρξε ανώνυμη πληροφορία που ισχυριζόταν ότι ο άνδρας έδειξε θυμό προς τις θρησκευτικές ομάδες και μπορεί να ήταν ψυχολογικά ανίκανος να κατέχει όπλο AP Photo/Markus Schreiber

Ο Philipp Fusz, 35 ετών, Γερμανός πολίτης και πρώην μέλος της θρησκευτικής κοινότητας στο Αμβούργο, είναι ο δράστης του μακελειού μέσα σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, το βράδυ της Πέμπτης.

Η αιματηρή επίθεση του 35χρονου, κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, ανάμεσά τους, κι ένα αγέννητο παιδί, ενώ άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο μακελάρης, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία δεν έδωσε κανένα κίνητρο για την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης , εκτός από το ότι ο 35χρονος έδρασε μόνος του. Πρόσφατα ωστόσο υπήρξε ανώνυμη πληροφορία που ισχυριζόταν ότι ο άνδρας έδειξε θυμό προς τις θρησκευτικές ομάδες και μπορεί να ήταν ψυχολογικά ανίκανος να έχει όπλο.

Το παρελθόν του μακελάρη

Ο Philipp Fusz μεγάλωσε στο Allgäu και ήταν εγγεγραμμένος στο Αμβούργο από το 2015. Εκεί εργάστηκε ως σύμβουλος διαχείρισης και ελεγκτής, αφού σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και ολοκλήρωσε διάφορες σπουδές στο εξωτερικό. Στο Αμβούργο, ο σύμβουλος διαχείρισης, υπέβαλε αίτηση για άδεια οπλοφορίας πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους ασφαλείας, δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το γεγονός ότι το όνομά του εμφανίστηκε στις βάσεις δεδομένων των αρχών ασφαλείας δεν έχει ποινικό υπόβαθρο, αλλά οφείλεται στην αίτησή του για άδεια οπλοκατοχής. Αυτό απαιτεί πάντα έλεγχο για πιθανά ποινικά αδικήματα και εξτρεμισμό.

Μετά τους πυροβολισμούς, για τους οποίους ο Philipp Fusz χρησιμοποίησε πιστόλι Heckler & Koch, οι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμά του μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Βρέθηκαν 15 γεμάτες γεμιστήρες με 15 φυσίγγια ο καθένας και τέσσερα κουτιά πυρομαχικά με άλλα 200 φυσίγγια. Επιπλέον κατασχέθηκαν laptop και smartphone, τα οποία ακόμη αξιολογούνται.

Ο εισαγγελέας του Αμβούργου είπε ότι έχουν ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κινήτρου, με τον αρχηγό της αστυνομίας να υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δράστης μπορεί να υπέφερε από ψυχική ασθένεια. Το κίνητρο είναι ακόμα άγνωστο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ