ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή μάχη για την Μπαχμούτ: Οι Ρώσοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα, οι Ουκρανοί το δυτικό

Σκληρή μάχη για την Μπαχμούτ: Οι Ρώσοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα, οι Ουκρανοί το δυτικό
Ο ποταμός Μπαχμούτκα, ο οποίος διέρχεται από το κέντρο της πόλης, είναι τώρα η πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων AP Photo

Το ανατολικό τμήμα της σπαρασσόμενης από τις μάχες πόλης Μπαχμούτ βρίσκεται τώρα κυρίως υπό τον έλεγχο της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, αλλά το δυτικό τμήμα της πόλης, ελέγχεται από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας.

Ο ποταμός Μπαχμούτκα, ο οποίος διέρχεται από το κέντρο της πόλης, είναι τώρα η πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, σύμφωνα με μία ημερήσια ενημέρωση, στην οποία προχώρησε μέσω ανάρτησης στο Twitter, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο.

Στο δυτικό τμήμα της πόλης, υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου έχουν καταστρέψει σημαντικές γέφυρες διέλευσης του ποταμού, ο οποίος διέρχεται μέσω μιας λωρίδας διαστάσεων 200×800 μέτρα, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

«Με τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν τη δυνατότητα βολής από οχυρωμένα κτίρια της δυτικής πλευράς, η περιοχή αυτή, έχει εξελιχθεί σε ζώνη θανάτου. Έτσι, η πρόκληση είναι μεγάλη για τις δυνάμεις της Wagner που προσπαθούν να συνεχίσουν την προέλασή τους προς τα δυτικά», πρόσθεσε η ίδια αναφορά.

Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις, αλλά και οι γραμμές εφοδιασμού τους “παραμένουν ευάλωτες” ως προς το ενδεχόμενο περικύκλωσης του Μπαχμούτ από τη βόρεια και τη νότια πλευρά της πόλης.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ενημερώνει καθημερινά για την πορεία των πολεμικών εξελίξεων στο Μπαχμούτ, επικαλούμενο τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από έναν και πλέον χρόνο.

Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για μία στοχευμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ