ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι από 13χρονο σε σχολείο του Σάο Πάολο - Νεκρή μια καθηγήτρια - Πέντε οι τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι από 13χρονο σε σχολείο του Σάο Πάολο - Νεκρή μια καθηγήτρια - Πέντε οι τραυματίες
Η μητέρα ενός καθηγητή που διέφυγε τον κίνδυνο αφού τραυματίστηκε στην επίθεση με μαχαίρι AP Photo/Andre Penner

Νεκρή κατέληξε μια καθηγήτρια  τη Δευτέρα (27/3) σε σχολείο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, όταν ένας 13χρονος μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι σε τέσσερις καθηγητές και δύο συμμαθητές του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Γκουιγιέρμε Ντερίτε, ο μαθητής βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα όπου αναμένεταινα περάσει από ανάκριση, παρουσία των γονέων του.

Υπό κανονικές συνθήκες η στρατιωτική αστυνομία θα μετέφερε την καθηγήτρια σε νοσοκομείο με ελικόπτερο, όμως επειδή είχε υποστεί ανακοπή, η μεταφορά της έγινε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στον δρόμο, ανέφερε ο Ντερίτε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σχολείο, στα δυτικά του Σάο Πάολο.

Οι άλλοι καθηγητές δεν κινδυνεύουν, ενώ τα τραύματα των μαθητών είναι ελαφρά, όπως ενημέρωσε ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας Ρενάτο Φέντερ. Ο Φέντερ πρόσθεσε ότι, είναι πολύ νωρίς ακόμη να προβεί σε εικασίες για τα κίνητρα της επίθεσης, τονίζοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι, στη μνήμη της καθηγήτριας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Μια καθηγήτρια φυσικής αγωγής ακινητοποίησε τον μαθητή, εμποδίζοντάς τον να τραυματίσει και άλλους. «Ήταν μια ηρωική πράξη. Τον ακινητοποίησε και φρόντισε να του πάρει το μαχαίρι. Χωρίς αυτήν την ηρωική ενέργεια, η τραγωδία αυτή θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη», πρόσθεσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ