ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει ο Μπολσονάρου στην Βραζιλία μετά από τρεις μήνες

Επιστρέφει ο Μπολσονάρου στην Βραζιλία μετά από τρεις μήνες
O πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο AP Photo / Alex Brandon

Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρου επέστρεψε σήμερα στην Βραζιλία τρεις μήνες από την στιγμή που πήρε την απόφαση να φύγει από την χώρα του προκειμένου να μην είναι παρών και να μην παραδώσει την Προεδρία στον Λουίζ Ινάσιο Λούλα.

Ο Μπολσονάρου τους τελευταίους τρεις μήνες παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και φαίνεται πως ήταν σε επαφές προκειμένου με τον πολύ στενό του κύκλο να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του στην πολιτική και όχι μόνο.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα το αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας που τον μετέφερε από την Καλιφόρνια στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας προσγειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί ενώ τα μέτρα ασφαλείας για πιθανές ταραχές από υποστηρικτές του ήταν δρακόντεια τόσο εντός του αεροδρομίου όσο και στους δρόμους της Πρωτεύουσας.

Σημειώνεται πως οι οπαδοί του ακροδεξιού Μπολσονάρου είχαν προχωρήσει σε πορείες και κατάληψη των βασικών κτιρίων της Κυβέρνησης στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενοι για νοθεία από την πλευρά του αριστερού Λούλα ο οποίος επανήλθε στην εξουσία κερδίζοντας στο νήμα στις Προεδρικές εκλογές. Ο στρατός και η αστυνομία είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 1500 συλλήψεις.

Κατά του Μπολσονάρο υπάρχει από εκείνη την περίοδο ανοιχτή έρευνα για το κατά πόσο υποκίνησε τις συγκεκριμένες ταραχές ενώ είναι επίσης σε εξέλιξη έρευνες για το πως κατάφερε ο ίδιος και η σύζυγός του να φέρουν χωρίς να τα δηλώσουν κοσμήματα τεράστιας αξίας στη Βραζιλία από την Σαουδική Αραβία το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ