ΚΟΣΜΟΣ

Έθαψαν ζωντανή για εκδίκηση 36χρονη σε τάφο στη Βραζιλία - Βρέθηκε 10 ώρες μετά

Έθαψαν ζωντανή για εκδίκηση 36χρονη σε τάφο στη Βραζιλία - Βρέθηκε 10 ώρες μετά
AP/Silvia Izquierdo

Ζωντανή μετά από δέκα ώρες μαρτυρίου, βρέθηκε μία γυναίκα 36 ετών, την οποία έκλεισαν σε τάφο σε κοιμητήριο της Πολιτείας Μίνας Ζεράις στη Βραζιλία.

Ο συναγερμός σήμανε την Τρίτη, από τους υπαλλήλους του δημοτικού νεκροταφείου του Βισκόντε ντο Ρίο Μπράνκο, οι οποίοι είδαν ίχνη αίματος κοντά σε μια ταφική κρύπτη. Ο θάλαμος είχε σφραγιστεί πρόσφατα με τούβλα και τσιμέντο, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

«Οι αστυνομικοί άκουσαν εκκλήσεις για βοήθεια (σ.σ. μέσα από τον θάλαμο), τρύπησαν τον τοίχο και έβγαλαν μια γυναίκα, τραυματισμένη στο κεφάλι και τα χέρια» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δράστες έθαψαν ζωντανή τη γυναίκα σε αυτήν την κρύπτη, σε μια κατασκευή που δίνει τη δυνατότητα ενταφιασμού των νεκρών σε θαλάμους πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Η αστυνομία εκτιμά ότι την είχαν κλείσει εκεί από το προηγούμενο βράδυ.

Δύο ύποπτοι, ηλικίας 20 και 22 ετών, αναζητούνται ακόμη από τις αρχές.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής που έχει αναλάβει την έρευνα, ο Ντιέγκο Κάντιαν Άλβες, είπε ότι επρόκειτο πιθανότατα για «εκδίκηση» από τα μέλη μιας συμμορίας που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι δύο μασκοφόροι μπήκαν στο σπίτι της και την απήγαγαν, αφού χτύπησαν τον σύζυγό της. Παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο αλλά η κατάσταση της υγείας της «βελτιώνεται», μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος ιατρικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ