ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Η Τζούλια Γουέντελ δεν είναι το αγνοούμενο κορίτσι μαρτυρά το DNA

Μικρή Μαντλίν: Η Τζούλια Γουέντελ δεν είναι το αγνοούμενο κορίτσι μαρτυρά το DNA
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA / LUIS FORRA

Το DNA μίλησε: η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ που λίγο καιρό πριν προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση με τους ισχυρισμούς της ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚαν, δεν είναι αυτή, και πράγματι οι ισχυρισμοί της ήταν «αβάσιμοι και ψεύτικοι», όπως ακριβώς είχαν πει οι γονείς της.

Η 21χρονη είχε εμφανιστεί και στην αμερικανική εκπομπή Dr Phil, όπου υποστήριζε πως είναι η Μαντλίν, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο στοιχείο που να το αποδεικνύει.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαντλίν ΜακΚαν, εξαφανίστηκε σε ηλικία 3 ετών κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην στην Πορτογαλία το 2007.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι πράγματι από την Πολωνία, κάτι που υποστήριζαν εξαρχής οι γονείς της, με λιθουανική και ρουμανική καταγωγή.

«Έχει ένα μικρό ποσοστό λιθουανικής και ρωσικής καταγωγής, αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι είναι Πολωνή», πρόσθεσε η Δρ Γιόχανσον, η οποία έχει μεταφέρει τη Γουέντελ από την Πολωνία στις ΗΠΑ μετά τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή της.

Ο Dr Phil μάλιστα στην εκπομπή είχε δείξει φωτογραφίες της ίδιας και της Μαντλίν, τις οποίες η Πολωνή είχε χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τη θεωρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η μητέρα της άλλαζε πάντα θέμα όταν αναφερόταν στη γέννησή της και «δεν ήθελε να της δείξει καμία απόδειξη».

«Όταν της ζήτησα DNA πριν από όλη αυτή την κατάσταση, όταν της ζήτησα κάποιες φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της, κάποιες παιδικές φωτογραφίες... αρνήθηκε», είχε αναφέρει για την μητέρα της.

Οι γονείς της ανέφεραν σε δήλωσή τους: «Για εμάς ως οικογένεια είναι προφανές ότι η Τζούλια είναι η κόρη μας, η εγγονή μας, η αδελφή μας, η ανιψιά μας, η ξαδέλφη μας και η θετή ανιψιά μας. Έχουμε αναμνήσεις, έχουμε φωτογραφίες. Η Τζούλια έχει επίσης αυτές τις φωτογραφίες, επειδή τις πήρε από το σπίτι της οικογένειας μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης, καθώς και πολλά εξιτήρια νοσοκομείων. Προσπαθούσαμε πάντα να κατανοήσουμε όλες τις καταστάσεις που συνέβαιναν με την Τζούλια.

Απειλές, ψέματα... τα έχουμε δει όλα και προσπαθήσαμε να τα αποτρέψουμε, να τα εξηγήσουμε, της ζητήσαμε να σταματήσει. Προσπαθούσαμε πάντα να τη βοηθήσουμε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η Τζούλια έχει ενηλικιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Μετακόμισε από το σπίτι. Αρνείται τη θεραπεία, δεν παίρνει τακτικά φάρμακα. Επίσης, δεν αξιοποίησε τη δυνατότητα θεραπείας σε ένα πολύ καλό κέντρο στην Πολωνία, το οποίο τη δέχτηκε».

Εξήγησαν ότι είχαν προσφερθεί να παρέχουν στη Γουέντελ γιατρούς, φάρμακα και υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια, προσθέτοντας: «Η Τζούλια ήθελε κάποτε να γίνει τραγουδίστρια, μοντέλο. Πάντα ήθελε να είναι δημοφιλής. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι 1 εκατομμύριο ακολούθους. Το διαδίκτυο δεν θα ξεχάσει και είναι προφανές ότι η Τζούλια δεν είναι η Μαντλίν. Είμαστε συντετριμμένοι με την παρούσα κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ