ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι Γερμανοί εισαγγελείς δεν απήγγειλαν κατηγορίες στον βασικό ύποπτο

Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι Γερμανοί εισαγγελείς δεν απήγγειλαν κατηγορίες στον βασικό ύποπτο
Του ασκήθηκαν νέες διώξεις, που δεν αφορούν όμως την εξαφάνιση της Μαντλίν Carabinieri via AP

Η αστυνομία ελπίζει να απαγγελθούν κατηγορίες στον κύριο ύποπτο για την  υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, Κρίστιαν Μπρύκνερ, μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς ο άνδρας θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων ωστόσο κανένα από αυτά δεν σχετίζεται με το μικρό παιδί, τα ίχνη του οποίου εξακολουθούν να αγνοούνται μετά από τόσα χρόνια.

Ο 45χρονος κατονομάστηκε ως ο υπεύθυνος για την απαγωγή της Μαντλίν πριν από δύο χρόνια από τη γερμανική αστυνομία, ωστόσο έκτοτε δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα δεν είχε καταφέρει να τον συνδέσει με την εξαφάνιση παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς είχαν πει πως έχουν αποδείξεις ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό και ότι αυτός ήταν ο ένοχος.

Οι νέες διώξεις που του ασκήθηκαν αφορούν πέντε άλλα αδικήματα, τρεις βιασμούς και δύο κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που φέρεται να διέπραξε ο 45χρονος στο διάστημα από τις 28 Δεκεμβρίου 2000 μέχρι τις 11 Ιουνίου 2017 στην Πορτογαλία.

Ο ύποπτος, τον οποίο κατονόμασαν για πρώτη φορά οι πορτογαλικές αρχές τον περασμένο Απρίλιο, κρατείται σε γερμανική φυλακή, καταδικασμένος για τον βιασμό μιας γυναίκας στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στην ίδια περιοχή που έκανε διακοπές η μικρή Μαντλίν με την οικογένειά της.

Ο Μπρύκνερ αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου κοιμόταν.

Το γραφείο της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊ ανακοίνωσε πως οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι γονείς της μικρής Μαντλίν ακόμα περιμένουν να μάθουν τι απέγινε το παιδί τους.

Το χρονικό της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Το 2006 στο θέρετρο της Πράια Ντα Λουζ, η 3χρονη τότε Mαντλίν Μακ Καν εξαφανίστηκε από ένα διαμέρισμα όπου έμενε με την οικογένειά της. Οι γονείς της έτρωγαν έξω με φίλους σε ένα κοντινό εστιατόριο και έλεγχαν περιοδικά τη Μαντλίν και τα δύο αδέρφια της καθώς κοιμόντουσαν.

Γύρω στις 9 το βράδυ, ο Τζέρι Μακ Καν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και τα βρήκε να κοιμούνται. Στις 9.30 μ.μ., ένας οικογενειακός φίλος πήγε στο διαμέρισμα και δεν άκουσε θόρυβο, αλλά δεν έλεγξε αρκετά μέσα στο δωμάτιο για να δει αν η Μαντλίν ήταν εκεί.

Στις 10 το βράδυ, η Κέιτ ΜακΚαν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και διαπίστωσε ότι η Μάντι έλειπε. Η εξαφάνιση αναφέρθηκε αμέσως και μια ομάδα έρευνας ξεκίνησε το ίδιο απόγευμα να αναζητάει τη μικρή. Για αρκετό καιρό θεωρήθηκαν ύποπτοι οι ίδιοι οι γονείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ