ΚΟΣΜΟΣ

Σόου Ακσενέρ: Με σφαίρες στο κοινοβούλιο μετά την επίθεση στα γραφεία του κόμματός της

Σόου Ακσενέρ: Με σφαίρες στο κοινοβούλιο μετά την επίθεση στα γραφεία του κόμματός της
Η Μεράλ Ακσενέρ (AP Photo/Emrah Gurel)

Με σφαίρες στα χέρια της εμφανίστηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η Ακσενέρ έδειξε μία μία τις σφαίρες που κρατούσε στα χέρια της και εξέφρασε την οργή της για τις απειλές Ερντογάν και την επίθεση στα γραφεία.

«Οι σφαίρες δεν θα μας σταματήσουν» είπε η Ακσενέρ και απευθυνόμενη προς τον Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Τι περιμένετε κύριε Ρετζέπ; Να σας ζητήσω και συγγνώμη; Άντε από δω, πολύ θα περιμένεις»!

Η Ακσενέρ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε τόσα εμπόδια, τώρα θα μας σταματήσει αυτή η σφαίρα; Από σπίθα θα γίνεται φωτιά! Το υπόσχεστε;» είπε στην κοινοβουλευτική της ομάδας, για να λάβει την απάντηση:

«Ναι το υποσχόμαστε!».

Η Ακσενέρ συνέχισε λέγοντας: «Θα αντισταθείτε σε όλες τις απειλές και τις συκοφαντίες. Το υπόσχεστε;».

«Ναι το υποσχόμαστε!» ήταν η απάντηση που έλαβε.

«Θα αντιμετωπίσετε όλες τις σφαίρες. Όλα αυτά... Όλα αυτά... Θα τα αντιμετωπίσετε... Όλα αυτά... Θα τα αντιμετωπίσετε και θα γίνεται ο "Ήλιος" για τον λαό μας. Το υπόσχεστε; Το πρωί της 15ης Μαΐου θα κάνουμε να χαμογελάσουν όλα τα πρόσωπα» είπε η ίδια.

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος

Επίθεση στα γραφεία του «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησαν δράστες στις 31 Μαρτίου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα στα τοπικά γραφεία κόμματος, της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης.

Η σφαίρα από το όπλο του δράστη πέρασε το παράθυρο του κτηρίου του κόμματος, σπάζοντας το τζάμι. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η σφαίρα πέρασε και στην καφετέρεια που φιλοξενείται στο ισόγειο του κτηρίου.

Την επίθεση καταδίκασε ήδη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία εξέφρασε την προσδοκία «οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Ο σύμβουλος της προέδρου του Κόμματος IYI, Μπουρά Καβουντζού, είπε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών, αναφερόμενος στις δηλώσεις νωρίτερα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν κατά της Μεράλ Ακσενέρ.

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (2009 – 2014), πάλαι ποτέ πρωθυπουργός (2014 – 2016) και νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Gelecek, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Δεν θα μας τρομάξουν... Όσοι θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή στη χώρα μας με τα σκοτεινά τους χέρια δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ