Λωρίδα της Γάζας: Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες προς το νότιο Ισραήλ, κλιμακώνοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση μετά την επιδρομή της αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από την επίθεση που εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, από την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.
Tην Τετάρτη 5/4, η ισραηλινή αστυνομία έκανε έφοδο στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πυριτιδαποθήκη της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.
Το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού και παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, καταδικάσθηκε ευρέως στον αραβικό κόσμο και προκάλεσε ανησυχία στον Λευκό Οίκο.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει για την επιδρομή, η οποία έγινε, όπως δήλωσαν οι ισραηλινές αρχές σε μια προσπάθεια αποτροπής της βίας, για να απομακρυνθούν ομάδες που είχαν οχυρωθεί μέσα στο τέμενος με όπλα, πέτρες και κροτίδες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Καταδικάζει τις συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο τέμενος Αλ Ακσά
Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου μετά τα επεισόδια στο τέμενος Αλ Άκσα
H Honda δρομολογεί αλλαγές το 2026
10:44
Πάτρα: Οδηγός ΙΧ «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο - Στο νοσοκομείο εργαζόμενος καθαριότητας
10:31
Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που έχασε τη ζωή του
10:18
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Νέα κλιμάκωση από τους αγρότες: Κλείνει στις 12 η Εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Αποκλεισμοί και σε τελωνεία
10:05