ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Στην αντεπίθεση περνούν οι συνήγοροι της Καϊλή μετά την αποφυλάκιση Παντσέρι

Qatar Gate: Στην αντεπίθεση περνούν οι συνήγοροι της Καϊλή μετά την αποφυλάκιση Παντσέρι
Intime

Την ώρα που οι βελγικές αρχές αποφάσισαν την άμεση αποφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι, έστω και με περιοριστικούς όρους, όπως το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» μέσω του οποίου θα παρακολουθείται, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Μάλιστα, ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, δεν κρύβει την οργή του με τη δικαιοσύνη και μάλιστα, λίγη ώρα μετά την απόφαση αποφυλάκισης του Παντσέρι, πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο Μαρί άφησε να διαρρεύσει πως την Μεγάλη Πέμπτη (13/4), όταν και είναι προγραμματισμένη η νέα ακρόαση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, ο ίδιος θα είναι όχι μόνο σκληρός στη διαδικασία, αλλά και προκλητικός κατά του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα βελγικά ρεπορτάζ, η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή, θεωρεί πρόκληση ότι Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι κατάφεραν να αποφυλακιστούν με «βραχιολάκι», ενώ αντίθετα, Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε συλληφθεί αργότερα, είναι οι μόνοι που παραμένουν προφυλακισμένοι.

Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, η νομική πλευρά της Καϊλή θα προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου , μετά και την απόρριψη της έφεσής της στην υπόθεση του Qatar Gate. «Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε από τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τη Le Soir που αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση, η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή παρατάθηκε κατά δύο μήνες, με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η Εύα Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή υποστηρίζουν ότι η πελάτισσά τους πρέπει να αποφυλακιστεί, όπως έγινε πρόσφατα με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων της είναι ότι έχει ένα μικρό παιδί και πρέπει να βρίσκεται κοντά του.

Υπενθυμίζεται πως σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία βρίσκεται και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, που ερευνάται επίσης για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση. Ταυτόχρονα απορρίφθηκε η προσφυγή και του Μαρκ Ταραμπέλα κατά της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί από το Εφετείο των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεράσπιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα για την ανατροπή της απόφασης του Εφετείου, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε τα τέσσερα επιχειρήματα που παρουσίασαν οι δικηγόροι του Βέλγου Ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών του Βελγίου, ενώ ο Μαρκ Ταραμπέλα αρκετές ημέρες αργότερα - αν και το όνομά του είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Qatar Gate από τις 10 Φεβρουαρίου.

Πάσχα με την οικογένειά του θα κάνει ο Παντσέρι

Αντίθετα, εκτός φυλακής, θα βρεθεί μέσα στις επόμενες ώρες ο φερόμενος εγκέφαλος του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι. Ο Παντσέρι αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του με βραχιολάκι πιθανότατα την Παρασκευή (7/4), όπως ανέφεραν πηγές από την εισαγγελία των Βρυξελλών και θα κάνει Πάσχα με την σύζυγό του, η οποία βρίσκεται ήδη στο Βέλγιο.

Ο πρώην ευρωβουλευτής, βρίσκεται επίσης στη φυλακή για την υπόθεση του Qatar Gate σχεδόν τέσσερις μήνες από τις 9 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ο Παντσέρι που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του λεγόμενου σκανδάλου «Qatar Gate», είναι και ο μόνος προφυλακισμένος για την υπόθεση, που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ένας εκ των δικηγόρων του Παντσέρι, ο Λορέν Κενς, το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη την αποφυλάκιση του πελάτη του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ