ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Corriere della Sera για Καϊλή: «Σκεφτόταν την αυτοκτονία τις πρώτες εβδομάδες στη φυλακή»

Corriere della Sera για Καϊλή: «Σκεφτόταν την αυτοκτονία τις πρώτες εβδομάδες στη φυλακή»
Η Εύα Καϊλή AP Photo / Jean-Francois Badias

Στην αθωότητά της επιμένει η Εύα Καϊλή μέσα από τις φυλακές Χάρεν του Βελγίου όπου βρίσκεται προφυλακισμένη για το σκάνδαλο του Qatar Gate, ωστόσο, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τις πρώτες βδομάδες του εγκλεισμού της σκεφτόταν την αυτοκτονία.

Τη σκέψη της αυτή μοιράστηκε όπως γράφει η εφημερίδα, με την ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Ντέμπορα Μπεργκαμίνι η οποία την επισκέφτηκε πρόσφατα στη φυλακή.

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη», φέρεται να είπε στην Μπεργκαμίνι η Εύα Καϊλή, προσθέτοντας ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές».

Στην ίδια συνομιλία η Εύα Καϊλή, όπως επισημαίνεται από την Corriere Della Sera, ήταν διστακτική στο να μιλήσει για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Κατάρ-ate αρκούμενη μόνο να πει ότι «ο Παντσέρι (σ.σ. ο φερόμενος εγκέφαλος του σκανδάλου) ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου (σ.σ. τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι)».

Tο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας για την Εύα Καϊλή

Στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στις φυλακές Χάρεν η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν όλοι οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.

Η Ελληνίδα πολιτικός, που έχει προφυλακιστεί για την φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate, «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη ευρωβουλευτής που την επισκέφθηκε για να δει πώς είναι.

«Εκτιμώ το κουράγιο σας. Είστε η πρώτη πολιτικός που έρχεται στη φυλακή για να δείτε πώς περνάω», ανέφερε η Εύα Καϊλή σύμφωνα μετο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Η ευρωβουλευτής Μπεργκαμίνι, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, κάνει λόγο για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της».

Η εφημερίδα προσθέτει πως η Εύα Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά», εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.




ΔΗΜΟΦΙΛΗ