ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στη Σικελία η σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα

Συνελήφθη στη Σικελία η σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα
Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, 60 ετών, είχε συλληφθεί στο Παλέρμο της Σικελίας τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν έξω από ιδιωτική κλινική της πόλης (Carabinieri via AP)

Συνελήφθη το πρωί της Μ. Πέμπτης (13/4) στη Σικελία, η Λάουρα Μποναφέντε, 56 ετών, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Ο Ντενάρο είχε συλληφθεί στο Παλέρμο της Σικελίας τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν έξω από ιδιωτική κλινική της πόλης.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, η Μποναφέντε, δασκάλα στο επάγγελμα, φέρεται να προσέφερε βοήθεια και κάλυψη στον αρχηγό της μαφίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι και η ίδια κόρη μεγαλομαφιόζου, ενώ ο σύζυγός της έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, πάντα για μαφιόζικη δράση.

Όπως έκαναν γνωστό πηγές της εισαγγελίας του Παλέρμο, η Λάουρα Μποναφέντε φέρεται να χρησιμοποιούσε, κατά την επικοινωνία της με τον Μεσίνα Ντενάρο, έναν κρυπτογραφημένο κώδικα, όταν ήθελε να αναφερθεί σε συνεργούς και σειρά παράνομων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, μέχρι την ημέρα της σύλληψής του, οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι προμήθευε τον «νονό των νονών» με τα απαραίτητα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να τον προστατέψει από τον κορωνοϊό.

Η σχέση τους φέρεται να είχε ξεκινήσει στα μέσα των χρόνων του 1990, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Χειροπέδες και στην αδελφή του

Τον περασμένο μήνα είχε συλληφθεί η Ροζαλία Μεσίνα Ντενάρο, αδελφή του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, στο χωριό Καστελβετράνo της Σικελίας.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η 68χρονη γυναίκα διαχειριζόταν σημαντικά χρηματικά ποσά και είχε στην κατοχή της απόρρητα μηνύματα του αρχινονού της μαφίας, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο.

Όπως διέρρευσε, η Ροζαλία Μεσίνα Ντενάρο ήταν ένας από τους κύριους ενδιάμεσους που επέτρεψαν στον αδελφό της να παραμείνει σε διαρκή επαφή με το σύνολο του μαφιόζικου μηχανισμού κατά την μακρά φυγοδικία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ