ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Μπορεί να έχουμε ξανά ένταση αν δεν λυθούν τα θέματα με την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Μπορεί να έχουμε ξανά ένταση αν δεν λυθούν τα θέματα με την Ελλάδα
AP Photo/Burhan Ozbilici

Τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει να επιλυθούν, ήταν μία από τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, ενώ συμπληρώνει πως δεν πρέπει να είναι αφελείς παρότι αυτό το διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές.

Αναλυτικότερα ο Τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του στο HaberTurk, μίλησε για τα χρόνια αλλά και άλυτα προβλήματα των δύο χωρών, και σημείωσε πως οι προσπάθειες επίλυσής τους πρέπει να συνεχιστούν.

«Τόσο για την Κύπρο, όσο για οτιδήποτε χρειάζεται, για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει και πάλι ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε χαρακτηριστικά.

Γκρίζες ζώνες και λύση «πακέτο» στα ελληνοτουρκικά επαναφέρει ο Τσαβούσογλου

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο τη δεδομένη χρονική στιγμή, τονίζοντας ότι «μετά τις εκλογές πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός για διευθέτηση προβλημάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ