Τουρκία: Δικηγόρος «κόπηκε» από τις εκλογές και προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσφεύγει ο γνωστός Τούρκος δικηγόρος Τουργκούτ Καζάν, υποβάλλοντας αναφορά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόρριψη της αίτησης για έγκριση της υποψηφιότητάς του στις εκλογές.
Ο Καζάν είναι πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.
Στην αναφορά του είχε αναφέρει ότι «ο κανόνας περιορισμού του αριθμού των θητειών της προεδρίας που ορίζεται στο τουρκικό Σύνταγμα, είναι δεσμευτικός για όλους τους φορείς, τις θέσεις, τις αρχές και τα άτομα συμπεριλαμβανομένου του YSK».
«Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτές ερμηνείες όπως ότι η Τουρκία άλλαξε το σύστημα με την τροπολογία του 2017 και ιδρύθηκε ένα μονοπρόσωπο καθεστώς, επομένως οι εκλογές του 2018 ήταν οι πρώτες εκλογές του νέου συστήματος και οι εκλογές του 2023 θα είναι οι δεύτερες», προσέθεσε παράλληλα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ερντογάν... ραπάρει για το καλό της προεκλογικής του καμπάνιας
Παρουσία Ερντογάν η παράδοση του πλοίου Αναντολού με αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Χαλκιδική: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης
17:12
Αττική: 16 συλλήψεις σε Σπάτα και Παιανία για ρευματοκλοπή – Ξηλώθηκαν καλώδια μήκους 230 μέτρων (vid)
17:04
Air France και KLM αυξάνουν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων λόγω των τιμών του πετρελαίου
16:56
Στις 17 Μαρτίου η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης σε επισιτισμό - τουρισμό και αρτοποιία
16:50