ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί πήγαν σε λάθος διεύθυνση και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη στο Νέο Μεξικό

Αστυνομικοί πήγαν σε λάθος διεύθυνση και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη στο Νέο Μεξικό
Ένας αστυνομικός πήγε σε λάθος διευθύνση και πυροβόλησε θανάσιμα τον άντρα που τους άνοιξε, αφού εμφανίστηκε οπλισμένος Farmington Police Department via AP

Βίντεο από τη εισβολή αστυνομικών σε λάθος σπίτι στο Φάρμινγκτον στο Νέο Μεξικό που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο πυροβολισμό του ιδιοκτήτη, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Το βίντεο προέρχεται από τις κάμερες σώματος που έφεραν οι αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην ίδια περιοχή το βράδυ της 5ης Απριλίου.

Οι αστυνομικοί όμως, πήγαν σε λάθος διεύθυνση και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού Ρόμπερτ Ντότσον 52 ετών ο οποίος τους άνοιξε οπλισμένος την πόρτα, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Φάρμινγκτον, Στιβ Χεμπ.

Όταν έφτασαν στη γειτονιά στο Φάρμινγκτον, που βρίσκεται περίπου 150 μίλια βορειοδυτικά του Αλμπουκέρκη, οι αστυνομικοί «προσέγγισαν κατά λάθος τη λεωφόρο 5305 Valley View Avenue αντί για τη λεωφόρο 5308 Valley View Avenue», δήλωσε η αστυνομία του Νέου Μεξικού.

Η αστυνομία του Φάρμινγκτον δημοσίευσε την χθες Παρασκευή (14/4) τα βίντεο από το αιματηρό περιστατικό, ένα από τον καθένα από τους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, σύμφωνα με το nbcnews.com

«Για άλλη μια φορά, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Ντότσον και ως αρχηγός της αστυνομίας, θα ήθελα να εκφράσω πόσο λυπάμαι που συνέβη αυτή η τραγωδία», δήλωσε ο Στιβ Χεμπ το βράδυ της Παρασκευής.

Η αστυνομία της Πολιτείας του Νέου Μεξικού διεξάγει έρευνα για τον πυροβολισμό.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπά την πόρτα στη λάθος διεύθυνση τρεις φορές και να ανακοινώνει την ιδιότητά του, ενώ συζητά με άλλον συνάδελφό του που δεν εμφανίζεται στις εικόνες:

«Δεν είναι το 5308; Αυτό είναι, σωστά;» λέει ο αστυνομικός που χτυπά την πόρτα.

«Όχι, είπε 5305, έτσι δεν είναι;» ακούγεται να λέει ο άλλος αξιωματικός. Ο αξιωματικός που χτυπά την πόρτα ζητά στον ασύρματο να επιβεβαιώσει τη διεύθυνση και από εκεί του λένε ότι είναι το 5308.

Ο αξιωματικός που χτυπά φαίνεται να γελάει αφού του είπαν τη σωστή διεύθυνση καθώς η πόρτα ανοίγει. Το βίντεο δείχνει τον αξιωματικό να κάνει πίσω και να φωτίζει έναν φακό την πόρτα.

«Ψηλά τα χέρια!» φωνάζει ο αστυνομικός προτού ανοίξει πυρ προς το μέρος του ατόμου που του άνοιξε και που μοιάζει να κρατά όπλο.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, με τίτλο «αξιωματικός 2», ακούγεται η σύζυγος του δολοφονηθέντος να ουρλιάζει «Ω Θεέ μου» μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία είπε ότι το θύμα άνοιξε πυρ εναντίον τους και αυτοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ενας από τους αστυνομικούς σε αυτό το βίντεο ακούγεται να λέει ότι πήρε το όπλο που είχε ο Ντότσον και τους το έδειξε, ενώ η γυναίκα εκλιπαρεί για βοήθεια, λέγοντας «κάποιος πυροβόλησε τον άντρα μου» και ότι τα παιδιά της βρίσκονται στον επάνω όροφο. Το βίντεο δείχνει τον Ντότσον στο έδαφος με μια ρόμπα μέσα στο σπίτι και ένα πιστόλι στο πάτωμα δίπλα του, ωστόσο ο αριθμός των πυροβολισμών βρίσκεται υπό διερεύνηση, ανέφερε το τμήμα.

Ο Στιβ Χεμπ είπε ότι τα βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα για λόγους διαφάνειας σχετικά με το τι συνέβη. Το γιατί οι αστυνομικοί πήγαν σε λάθος διεύθυνση είναι υπό έρευνα, είπε η αστυνομία.

Οι τρεις αξιωματικοί βρίσκονται σε διοικητική άδεια μετ' αποδοχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ