ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο για ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»

Βερολίνο για ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»
(AP Photo/Mindaugas Kulbis)

Δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για να συζητηθεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, διαμηνύει ο γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

«Η πόρτα είναι ανοιχτή (...), αλλά δεν είναι τώρα η στιγμή να αποφασίσουμε», δήλωσε ο κ. Πιστόριους στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF το βράδυ της Πέμπτης (20/4), εξηγώντας πως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση εν μέσω του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία πριν από σχεδόν 14 μήνες.

Οι σύμμαχοι πρέπει να ζυγίσουν, πολύ «προσεκτικά», τι ακριβώς θα προσφέρουν επίσημα στο Κίεβο, συνέχισε. «Πρέπει να παίρνει κανείς αποφάσεις ψύχραιμα, όχι εν θερμώ», επέμεινε.

Ο ΓΓ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ υποσχέθηκε στην Ουκρανία περαιτέρω υποστήριξη στην προσπάθειά της να ενταχθεί στη συμμαχία κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο (20/4), την πρώτη μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Ωστόσο υπάρχουν διαφωνίες στη συμμαχία για το εάν πρέπει να προσφερθεί άμεσα ένταξη στη συμμαχία, ιδίως στην προσεχή σύνοδο κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού τον Ιούλιο στο Βίλνιους, όπως ζήτησε χθες ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ