ΚΟΣΜΟΣ

Μάλι: Εννέα νεκροί και 60 τραυματίες από τριπλή βομβιστική επίθεση

Μάλι: Εννέα νεκροί και 60 τραυματίες από τριπλή βομβιστική επίθεση
AP Photo/Jerome Delay

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν σε τριπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο στην πόλη Σαβάρε του κεντρικού Μαλί, όπως ανέφερε ο Γιακούμπα Μάιγκα, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

«Η έκρηξη κατέστρεψε περίπου 20 σπίτια στη γειτονιά. Συνολικά υπάρχουν εννέα νεκροί και περίπου 60 τραυματίες, όλοι τους πολίτες» είπε ο Μάιγκα μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, η δημόσια τηλεόραση του Μαλί είχε μεταδώσει μια ανακοίνωση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία ο στρατός απέτρεψε μια «τρομοκρατική επίθεση» στη Σαβάρε. «Τρία οχήματα γεμάτα με εκρηκτικά καταστράφηκαν από πλήγμα μη επανδρωμένου στρατιωτικού αεροσκάφους» ανέφερε αυτή η ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα βενζινάδικο, που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Σε άλλες, τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εικόνων αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ