ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ορλάντο σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα

Στο Ορλάντο σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα
REUTERS/Carlos Barria

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε το Ορλάντο σήμερα, όπου διαπράχθηκε το πολύνεκρο μακελειό στο νυχτερινό κέντρο «Pulse», για να δώσει συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.

Τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, στην οποία έχασαν την ζωή τους 49 άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν, ο Αμερικανός πρόεδρος σπεύδει στο πλευρό ενός πληθυσμού που πενθεί, στηρίζοντας τον με την παρουσία του.

Αναμένεται να απευθύνει το απλό μήνυμα στους κατοίκους: «Οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό σας».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς δήλωσε: «Ο πρόεδρος πιστεύει ότι δεν υπάρχει πιο απτός τρόπος για να δείξει τη συμπαράστασή του από το να μεταβεί στην πόλη όπου εκτυλίχθηκε αυτό το φοβερό συμβάν»

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, τον οποίο συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αλλά και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο, θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων όπως επίσης με στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης- γιατρούς, νοσοκόμες και τραυματιοφορείς.

Η τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινότητα, αλλά και αναζωπύρωσε τη διαμάχη για την οπλοκατοχή, την οποία ο Ομπάμα πολεμά και αντιτίθεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ