ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν από Ριζούντα: «Ετοιμαστείτε για τον Αιώνα της Τουρκίας»

Ερντογάν από Ριζούντα: «Ετοιμαστείτε για τον Αιώνα της Τουρκίας»
Από την προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν AP Photo/Ali Unal

Στον τόπο καταγωγής του τη Ριζούντα του Πόντου βρέθηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του στην προεδρία.

Στην ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Ερντογάν εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα εκθείασε τα επιτεύγματα που το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πέτυχε στα 21 χρόνια που είναι στην εξουσία.

Επιπλέον δεν ξέχασε να δηλώσει περήφανος για την στήριξη που έχει από την πόλη του και την οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι στις προεδρικές εκλογές του 2018 στη Ριζούντα ο Ερντογάν έλαβε σχεδόν το 77% των ψήφων έναντι 16.6% του Μουχαρέμ Ιντζέ, έτερου υποψήφιου για την προεδρία.

«Καταφέραμε να υλοποιήσουμε έργα ενός αιώνα σε δύο δεκαετίες» τόνισε ενώ πίσω του σε μια τεράστια οθόνη έπαιζε βίντεο με τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του.

Μαζί σας υλοποιήσαμε τα έργα που δεν μπορούσαν να γίνουν τα προηγούμενα 70 χρόνια, σε 21 χρόνια. Πήραμε τη χώρα μας από πολλές καταιγίδες και την οδηγήσαμε σε ασφαλείς ακτές μαζί.», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Τώρα ετοιμαζόμαστε να γράψουμε ένα καινούργιο έπος. Αυτό ονομάζεται περίοδος ανόδου. Ονομάζεται Αιώνας της Τουρκίας. Δώστε μια τέτοια φωνή που να ακουστεί σε όλη την χώρα. (…) Η 14η Μαΐου θα είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη και δυνατή Τουρκία. Μας εμπιστευτήκατε και δουλέψαμε για εσάς με αγάπη. Παλέψαμε τόσο σκληρά για να σας αξίζουμε. Κάναμε τη νύχτα μέρα. Πάντα κάναμε μια πολιτική εργασίας και εξυπηρέτησης» σημείωσε σύμφωνα με το ertnews.

«Στις 14 Μαΐου, ελπίζω ότι η Ριζούντα θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Τουρκία και ότι θα αυξήσουμε το ποσοστό μας. Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να περπατήσω αυτό το δρόμο μαζί σας.

Σημειώσαμε 15 εκλογικές νίκες σε 21 χρόνια. Παρουσιάσαμε στην Τουρκία τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της», πρόσθεσε.

Με δύο εβδομάδες να μένουν για τις εκλογές ο Ενρτογάν και οι άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία κλιμακώνουν την προεκλογική τους παρουσία. Ο Τούρκος πρόεδρος και ο κυριότερος αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα πραγματοποιήσουν τις μεγάλες προεκλογικές τους συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ