ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Λαοθάλασσα στο Λονδίνο αλλά ηχηρές απουσίες - Τι λένε οι αναλυτές

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Λαοθάλασσα στο Λονδίνο αλλά ηχηρές απουσίες - Τι λένε οι αναλυτές
Ο βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος Γ' AP/Andrew Milligan

Χιλιάδες άτομα έχουν κατακλύσει, σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου το Λονδίνο, και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν την ιστορική τελετή, της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους, προκειμένου να βρεθούν όσο πιο κοντά μπορούσαν στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, για τη λαμπρή τελετή στέψης του βασιλικού ζεύγους.

Liveblog: Ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς - Στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το βασιλικό ζεύγος

Μπορεί όμως να παρευρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, ωστόσο υπήρχαν και ηχηρές απουσίες, όπως εκείνη της Μέγκαν Μάρκλ, συζύγου του γιου του Καρόλου, Πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με αναλυτές, η στέψη φέρνει στο προσκήνιο το θέμα του χάσματος που έχει προκύψει ανάμεσα σε Χάρι και Ουίλιαμ, μετά από το ντοκιμαντέρ και την αυτοβιογραφία του πρώτου, και πως είναι στο χέρι του Καρόλου να προστατέψει τόσο την οικογένειά του όσο και το παλάτι από τον Τύπου.

Επίσης «ξενίζει» αρκετά σύμφωνα με τα σχόλιά τους, το γεγονός πως ο Χάρι βρισκόταν στη δέκατη σειρά στο Αβαείο.

«Πιστεύω ότι οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι στεναχώρησαν βαθιά τον νέο βασιλιά, διότι είναι ο γιος του, κάποιος στον οποίο υπήρξε αφοσιωμένος και πιστεύω ακόμα παραμένει. Οπότε αισθάνεται λαβωμένος από όσα έχουν συμβεί, με την «απώλεια» του γιου του» ανέφερε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Τίνα Μπράουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ