ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ για στέψη βασιλιά Καρόλου Γ': Συγχαρητήρια σε έναν αποδεδειγμένο φίλο της Ελλάδας

ΥΠΕΞ για στέψη βασιλιά Καρόλου Γ': Συγχαρητήρια σε έναν αποδεδειγμένο φίλο της Ελλάδας
Ο βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος Γ' AP/Andrew Milligan

Τα συγχαρητήρια στον βασιλιά Κάρολο Γ' για τη στέψη του, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερα μέσω ανάρτησης στο Twitter, θέλησε να στείλει τα θερμά του συγχαρητήρια στον βασιλιά Κάρολο, «έναν αποδεδειγμένο φίλο της Ελλάδας».

Στο ίδιο μήνυμα εύχεται καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και τονίζει πως η Ελλάδα προσβλέπει στη συνέχιση της εξαιρετικής ελληνοβρετανικής συνεργασίας και την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών ιστορικών σχέσεων.

«Συγχαίρουμε θερμά τον βασιλιά Κάρολο Γ', έναν αποδεδειγμένο φίλο της Ελλάδας, για την ημέρα της στέψης του. Ευχόμενοι καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, προσβλέπουμε στη συνέχιση και περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών ιστορικών σχέσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Σακελλαροπούλου για βασιλιά Κάρολο: Θα συνεισφέρει στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα

Στην τελετή ενθρόνισης του Βρετανού βασιλιά Καρόλου Γ' που πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/5) στο Λονδίνο, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού, η κα Σακελλαροπούλου, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και τη Βασίλισσα Καμίλα, για την ενθρόνισή τους, εκ μέρους του ελληνικού λαού αλλά και προσωπικά, και να τους ευχηθώ μακρά και επιτυχημένη πορεία.

Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.

Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ