ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκόζιν: «Θα κατηγορηθούμε για προδότες αν εγκαταλείψουμε την Μπαχμούτ»

Πριγκόζιν: «Θα κατηγορηθούμε για προδότες αν εγκαταλείψουμε την Μπαχμούτ»
O Γεβγένι Πριγκόζιν Prigozhin Press Service via AP

Τελεσίγραφο στον επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ, Γεβγένι Πριγκόζιν έδωσε η Ρωσία

Όπως καταγέλλει ο ίδιος ο Πριγκόζιν σύμφωνα με το Reuters ενημερώθηκε από τη Μόσχα ότι ο ίδιος και οι μαχητές του θα θεωρηθούν προδότες αν εγκαταλείψουν τις θέσεις του στην πόλη Μπαχμούτ.

Ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να καταγγείλει ότι είναι θέμα ημερών οι δυνάμεις του να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα τα πυρομαχικά και τα όπλα που τους έχει υποσχεθεί η Μόσχα.

Το φωνητικό μήνυμα του Πριγκόζιν συνέπεσε με τους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία.

«Ήρθε μια εντολή η οποία έλεγε ότι αν αφήσουμε τις θέσεις μας θα θεωρηθεί ως προδοσία κατά της πατρίδας. Αυτό ήταν το μήνυμα» είπε.

«Αλλά αν δεν υπάρχουν όπλα και πυρομαχικά τότε θα αφήσουμε τις θέσεις και θα είμαστε εμείς που θα ρωτάμε ποιος προδίδει την μητέρα - πατρίδα. Προφανώς, αυτός που προδίδει είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε την εντολή για τα ελάχιστα όπλα και πυρομαχικά».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι δυνάμεις του θα παραμείνουν την Μπαχμούτ για λίγες μέρες ακόμα.

Ο Πριγκόζιν έχει στο παρελθόν κατηγορήσει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ότι δεν δίνει ικανό οπλισμό στους άνδρες του. Από την πλευρά του το υπουργείο κάνει ό,τι μπορεί για να έχουν όλες οι μονάδες στο μέτωπο όπλα και πυρομαχικά.

Ο ίδιος έκανε αναφορά και στον «πατερούλη» ο οποίος έχει την λανθασμένη εντύπωση ότι όλα πάνε καλά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ότι η συμπεριφορά του είναι μια προσπάθεια να μην του επιρριφθούν ευθύνες σε περίπτωση αποτυχίας καθώς η μάχη για το Μπαχμούτ είναι στο 10ο μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ