Ιταλία: 10.000 ευρώ πλήρωνε κάθε μετανάστης για να φτάσει στη χώρα
Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην Ιταλία, εισπράτωντας 10.000 ανά άτομο.
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 29 άτομα, ενώ η οργάνωση εκτός από την παράνομη μεταφορά μεταναστών, δρούσε και στον τομέα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Η μεταφορά γινόταν με ιστιοφόρα και ο κάθε μετανάστης πλήρωνε δέκα χιλιάδες ευρώ. Τον συντονισμό της έρευνας ανέλαβε η εισαγγελία κατά της μαφίας του Καταντζάρο, στην Καλαβρία.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι συλληφθέντες μετέφεραν στην Ιταλία, με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, χάρη σε μέλη της που δρούσαν στην Τουρκία, στην Ιταλία και στη χώρα μας. Στο πηδάλιο των ιστιοφόρων βρίσκονταν κυρίως Ρώσοι πολίτες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο ναυάγιο μεταναστών στην Τυνησία: Εντοπίστηκαν 14 νεκροί στις ακτές
Καρέ-καρέ η στιγμή της διάσωσης των 39 μεταναστών από τη νησίδα του Έβρου
Γαλλία: Επιδημία γρίπης στη χώρα - Mεγάλη ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων
22:44
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους ακόμα τρεις κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους και η σύζυγος του λογιστή
22:35
Μήνυμα Δένδια για το νέο Χάρτη των Ε.Δ.: Η χώρα αντιμετωπίζει απειλή, δεν είμαστε Λουξεμβούργο
22:30
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στο δικαστήριο ο Νικ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του
22:23