ΚΟΣΜΟΣ

Κιλιτσντάρογλου κατά Ρωσίας για Ιντζέ: Είστε πίσω από τα μοντάζ και τις συνωμοσίες

Κιλιτσντάρογλου κατά Ρωσίας για Ιντζέ: Είστε πίσω από τα μοντάζ και τις συνωμοσίες
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου AP / Burhan Ozbilici

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρύβεται πίσω από το βίντεο που διέρρευσε στην Τουρκία για τον Μουχαρέμ Ιντζέο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις προεδρικές εκλογές.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι,

Είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το περιεχόμενο Deep Fake και τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε τη συνέχιση της φιλίας μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε στα χέρια σας το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου .

«Αποσύρομαι από τον αγώνα. Το κάνω αυτό για την πατρίδα μου», είπε ο Ιντζέ σε συνέντευξη Τύπου,ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι άρχιζε έρευνα μετά από ένα ροζ βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φέρεται να εμφανίζει τον Ιντζέ.

Ο ίδιος από την πλευρά του, αρνήθηκε την αυθεντικότητα του βίντεο, λέγοντας ότι ήταν «ψεύτικο» και ότι αυτό αποτελεί μέρος μιας «συνωμοσίας».

«Δεν φοβάμαι αυτές τις συνωμοσίες, τις πλαστές αποδείξεις, τις μονταζέριες. Αντιστέκομαι εδώ και 45 ημέρες. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, το κάνω αυτό για την πατρίδα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του» αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ υπήρξε το 2018 ο προεδρικός υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) που ηττήθηκε από τον Ερντογάν. Τον Μάιο 2021 ίδρυσε το κόμμα Memleket.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ