ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική απόσυρση αυτοκινήτων Τesla στην Κίνα - Ποιος είναι ο λόγος

Μαζική απόσυρση αυτοκινήτων Τesla στην Κίνα - Ποιος είναι ο λόγος
AP Photo/Mark J. Terrill

Στην απόσυρση 1,1 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα προχωρά η Tesla λόγω μηχανικού προβλήματος.

Η Tesla σύμφωνα με το Bloomberg θα χρειαστεί να προχωρήσει σε επισκευή σχεδόν κάθε αυτοκινήτου που έχει πουλήσει ποτέ στην Κίνα λόγω ενός προβλήματος με τα συστήματα επιτάχυνσης.

Περίπου 1,1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η Tesla κατασκεύασε στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη ή εισήγαγε στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2023 θα χρειαστούν μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού.

Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι προκειμένου να επιβραδύνει. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι η πρόσθετη ισχύς αρχίζει να μεταφέρεται στην μπαταρία του αυτοκινήτου για να τη φορτίσει. Αυτό καθιστά τον ρυθμό επιβράδυνσης κάπως αβέβαιο και θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης και να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια.

Αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που κάνει η εταιρία. Η εταιρία πλέον δεν θα κατασκευάζει δεξιοτίμονες εκδόσεις για τα ηλεκτρικά της οχήματα Model S και Model X. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγγελίες πελατών σε χώρες που οδηγούν στην άλλη πλευρά του δρόμου, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ακυρωθεί και οι υποψήφιοι αγοραστές καλούνται να αγοράσουν ένα διαφορετικό μοντέλο, ένα αυτοκίνητο από το απόθεμα ή να δοκιμάσουν την αριστεροτίμονη έκδοση.

Αν και Μεγάλη Βρετανία είναι ίσως η πιο γνωστή χώρα όπου το τιμόνι είναι δεξιά το ίδιο ισχύει για την Ιαπωνία, την Ινδονησία και την Ινδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ