ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Λύθηκε μυστήριο 50 ετών - Εντοπίστηκε ναυάγιο πλοίου που βυθίστηκε το 1973

Αυστραλία: Λύθηκε μυστήριο 50 ετών - Εντοπίστηκε ναυάγιο πλοίου που βυθίστηκε το 1973
Το πλοίο όπως εντοπίστηκε στον βυθό 10,5 χιλιόμετρα δυτικά του νοτιοδυτικού ακρωτηρίου της Τασμανίας Guardian

Ερευνητές που μελετούν μια υποθαλάσσια κατολίσθηση, εντόπισαν το πλοίο MV Blythe Star, το οποίο βυθίστηκε το 1973 ανοιχτά των ακτών της Τασμανίας.

Μετά από 50 ολόκληρα χρόνια, λύθηκε το μυστήριο του ναυαγίου του MV Blythe Star, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ήταν 13 Οκτωβρίου 1973 όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση, προτού τελικά ανατραπεί, καθώς πραγματοποιούσε ένα συνηθισμένο δρομολόγιο από το Χόμπαρτ στη νήσο King της Τασμανίας.

Δέκα μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε μια φουσκωτή λέμβο και πέρασαν εννέα ημέρες στη θάλασσα σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στη θάλασσα.

Οι υπόλοιποι εννέα προσπάθησαν να βγουν στη στεριά, στη χερσόνησο Forestier, ωστόσο δύο εξ αυτών δεν τα κατάφεραν, πεθαίνοντας είτε από εξάντληση ή υποθερμία.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σώθηκαν στις 26 Οκτωβρίου. Έκτοτε δεν είχε εντοπιστεί κανένα ίχνος του ναυαγίου μέχρι που η επιστημονική έρευνα ανακάλυψε ότι το πλοίο βρίσκεται στον βυθό 10,5 χιλιόμετρα δυτικά του νοτιοδυτικού ακρωτηρίου της Τασμανίας.

O Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας πραγματοποίησε έρευνες ετών ώστε να επιβεβαιωθεί η θέση του ναυαγίου και οι απορίες μισού αιώνα να απαντηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ