Εξομαλύνουν τις σχέσεις τους Τουρκία - Ισραήλ
Την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων αναμένεται να ανακοινώσουν την Κυριακή, Τουρκία και Ισραήλ μετά από έξι χρόνια σχεδόν μηδενικής διπλωματικής επικοινωνίας.
Αφορμή για την διακοπή των σχέσεων των δύο κρατών ήταν η προσπάθεια Τούρκων ακτιβιστών να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας και η επέμβαση των Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά.
Την πληροφορία για την εξομάλυνση των σχέσεων δημοσιεύει επικαλούμενη «ανώτερες πηγές» προσκείμενες στην τουρκική κυβέρνηση η Hurriyet. Η εφημερίδα έγραψε ότι ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κι ένας ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού του Ισραήλ αναμένεται να έχουν μια συνάντηση την Κυριακή —δεν διευκρίνισε πού— για να ανακοινώσουν την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει τη διευθέτηση της διένεξης των τελευταίων έξι ετών ανάμεσα στις δύο δυνάμεις της περιφέρειας, που είχαν στενές σχέσεις στο παρελθόν, έπειτα από έντονες διπλωματικές διεργασίες.
Γαλλία: «Αστακός» το Παρίσι με 70.000 αστυνομικούς - Τα καταστήματα σφραγίζονται με ξύλινες σανίδες
09:54
Διαμερίσματα «υπνωτήρια» στην Αθήνα: Τι λένε κάτοικοι και φορείς - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
09:39
Ο Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: «Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι όπου τη βολεύει»
09:34
Δείπνα και bar events με ηχηρά διεθνή ονόματα που αξίζουν μία θέση στις εξόδους μας στην πόλη
09:30