ΚΟΣΜΟΣ

Τιτανικός: Στο «φως» χρυσό κολιέ από δόντι προϊστορικού καρχαρία

Τιτανικός: Στο «φως» χρυσό κολιέ από δόντι προϊστορικού καρχαρία
Η Magellan προσπαθεί να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του κολιέ χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να επικοινωνήσει με τα μέλη των οικογενειών των 2.200 επιβατών. photo - MAGELLAN

Η εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan με έδρα το Guernsey κατέγραψε εικόνες από χρυσά κοσμήματα από το δόντι ενός μεγαλόδοντα, ενός προϊστορικού καρχαρία.

Μια εικόνα του κολιέ λήφθηκε ως μέρος της πρώτης ψηφιακής σάρωσης πλήρους μεγέθους του Τιτανικού.

Ο Richard Parkinson, διευθύνων σύμβουλος της Magellan, είπε ότι η ανακάλυψη «κόβει την ανάσα» μιας και το κολιέ είναι χαμένο τώρα και πάνω από 100 χρόνια.

Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Η ομάδα είπε ότι δεν επιτρέπεται να αγγίξει το κολιέ λόγω μιας διεθνούς συμφωνίας που εμποδίζει τους ερευνητές να αφαιρέσουν αντικείμενα μέσα από το ναυάγιο.

Η Magellan είπε ότι θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του κολιέ χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να επικοινωνήσει με τα μέλη των οικογενειών των 2.200 επιβατών που χάθηκαν.

Πλάνα των επιβατών, ιδιαίτερα των προσώπων τους και των ρούχων που φορούσαν όταν επιβιβάζονταν στο πλοίο, θα αναλυθούν ως μέρος της προσπάθειας.

Η σάρωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Magellan και την Atlantic Productions, που γυρίζουν ένα ντοκιμαντέρ για την συγκεκριμένη έρευνα.

Τα υποβρύχια, τα οποία ελέγχονται εξ αποστάσεως από μια ομάδα σε ειδικό πλοίο, πέρασαν περισσότερες από 200 ώρες, ερευνώντας το μήκος και το πλάτος του ναυαγίου.

Πήραν περισσότερες από 700.000 εικόνες από κάθε γωνία, δημιουργώντας μια ακριβή 3D ανακατασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ