Το ηλιοβασίλεμα στη Νέα Υόρκη που ακινητοποιεί τα αυτοκίνητα στους δρόμους
Ένα μοναδικό φαινόμενο αντίκρισαν οι Νεοϋορκέζοι την περασμένη εβδομάδα, η μαγεία του οποίου είναι ικανή να ακινητοποιήσει τα οχήματα στους δρόμους, προκειμένου να προλάβουν οι οδηγοί να το απαθανατίσουν. Ο λόγος για το ηλιοβασίλεμα «Manhattanhenge».
Το ηλιοβασίλεμα αυτό, αποτελεί ένα φαινόμενο, το οποίο σημειώνεται τέσσερις φορές το χρόνο, σύμφωνα με το euronews.
Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει τέσσερις φορές κάθε χρόνο (δύο στην ανατολή του ηλίου και δύο στη δύση), συνήθως στις ίδιες ημερομηνίες (28 Μαΐου, 13 Ιουλίου, 5 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου, με μικρές αποκλίσεις), όταν ο ήλιος ευθυγραμμίζεται με τους κεντρικούς δρόμους του Μανχάταν.
Το φαινόμενο μπορεί κανείς να παρατηρήσει καλύτερα από τις λεωφόρους 14η, 23η, 24η, 42η και 57η, ενώ οι επιστήμονες συμβουλεύουν όσους θέλουν να απαθανατίσουν το θέαμα, να κατευθύνονται όσο πιο ανατολικά γίνεται.
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Καθυστερήσεις στην περιφερειακή Υμηττού λόγω τροχαίου
08:24
«Είναι οκ να αισθάνομαι ελεύθερη»: Η εξομολόγηση της Σάρον Στόουν για το θάνατο της μητέρας της
08:21
Σεισμός στη Βενεζουέλα: Θαύμα στα ερείπια - Δύο 11χρονοι ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά από τρεις μέρες
08:12
Πέντε νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία
08:03