Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν - Μπλίνκεν: Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.
O Αμερικανός ΥΠΕΞ άδραξε την ευκαιρία για να συγχαρεί και προσωπικά τον Τούρκο ομόλογό του για την τοποθέτησή του στο αξίωμα.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν μία σειρά πό θέματα όπως η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας όπως και μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.
Επίσης συζητήθηκε η αγορά F-16 από την Τουρκία. Αμφότεροι συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει συνάντηση το γρηγορότερο για να συζητηθούν τα διμερή θέματα.
Σήμερα θα συνέλθει για πρώτη φορά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος, θα είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.
Θα αξιολογηθούν επίσης οι εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προβλέπεται να συζητηθούν οι προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αίτησης ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία Κασκαρέλη με τον Τούρκο ομόλογό του για τις προσφυγικές ροές
Αλλαγή σκυτάλης στο τουρκικό ΥΠΕΞ - Οι πρώτες δηλώσεις του Χακάν Φιντάν
Κυβέρνηση Ερντογάν: Ο υπουργός ειδικών αποστολών, ο «μάγος» των Οικονομικών και ο έμπειρος στρατηγός
Ένοχος ο 46χρονος για εμπρησμό στον Ασπρόπυργο - Του επεβλήθη και πρόστιμο 4.150 ευρώ
14:36
Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν
14:24
Θεσσαλονίκη: Θραύση αγωγού στη Βασιλίσσης Όλγας - Πότε θα αποκατασταθεί η ύδρευση
14:19
Βέλγιο: Στο νοσοκομείο 28 εργάτες λόγω διαρροής χημικού από φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Αμβέρσα
14:10